Разом з Командою UA долаємо виклики

 Мала честь бути на крутезному інтенсиві для випускників Весняного курсу підвищення кваліфікації вчителів у сфері громадянської освіти “Команда UA” 19-20 травня 2023 у Львові.
 Знайомтеся☝ Команда UA – це партнерська програма співпраці Асоціації «Нова Доба», Міністерства освіти і науки України, обласних закладів післядипломної педагогічної освіти у сфері підвищення кваліфікації вчителів громадянської освіти.
 «Суспільна місія історії та громадянської освіти в умовах війни та після перемоги» саме ця тема об'єднала учителів з різних куточків України, незважаючи на усі складнощі цього часу (повітряна тривога по всій Україні о 02:19 19.05.2023). З великою вірою та вдячністю нашим збройним силам добралися усі!
 З вітальним словом звернувся Петро Іванович Кендзьор, а далі кожен представив себе. Коли  слухала звідки приїхали учасники, то  пульс пришвидшувався, а в голові бігла стрічка новин "що там зараз". Була переповнена гордістю за наших незламних і відважних учителів, які у цей момент працюють ще з більшим запалом заради майбутнього. 


Ми ділилися досвідом, життєвими кейсами, а тоді спробували відповісти на тестування, яке проходили учні з різних куточків України. Цікаво ж було чи так добре ми знаємо підлітків, як думаємо. Межі вдосконалення нема, 70% відповідей ми підтвердили! Але це ж не 100%))) Тому працюємо...досліджуємо усе, що сьогодні актуальне. 
Тож, ми об'єдналися у групи і попрацювали з цінностями в умовах сучасного українського суспільства: єдність та солідарність, свобода і демократія, довіра та відповідальність, патріотизм та сміливість, винахідливість та компетентність, милосердя та емпатія, гумор і позитивна комунікація. Відповідаючи на запитання, ділилися власним життєвим досвідом. Кожен досвід унікальний!

"Особливості наукової публікації у сфері громадянської освіти" тема, яка відкрила нам більше можливостей подумати над структуруванням, узагальненням нашого досвіду. Нас об'єднали у групи і дали домашнє завдання))) Таак, домашнє завдання на наступний день!) Підготувати основу до публікації, відповівши собі на запитання: "Чи буде цікаво більшості?",  "Яка мета публікації?"
   День наче добіг до кінця, але ж нас чекала освітня екскурсія чарівним Містом Лева "Як війни змінювали/ють образ міста"
 Пані Оксана Гривняк поділилася цікавими історіями та легендами Львова. Це місто мрій і фантазій. Місто глибокої історії і давніх традицій, нерозгаданих загадок, таємниць та сюрпризів. Хтось любить Львів за смачну каву і креативні ресторанчики. Хтось за романтичні пригоди, комусь до вподоби Книжковий ярмарок, мистецькі галереї, неймовірні архітектурні ансамблі. А ми уже його полюбили ще й за нашу Команду UA!
Ранок другого дня був сповнений робочого духу, бо ж  ввечері гуляли, а домашка?) Чемні точно усе зробили звечора. Чесно кажучи, то більшість зранку креативили, як і ми)))
Наша команда: Анна (Чернігів)+Ірина ( Миколаїв)+Наталя(Івано-Франківськ). Ви помітили як горять наші очі (світлина)?) Це запал та задоволення з яким ми працювали-нам було комфортно і цікаво. За що щиро вдячна!
Перевірка д,з.) Петро Іванович був строгим і вимогливим наставником, але це важливо - почути корисні вказівки, рекомендації та пропозиції. Усі допомагали один одному та підтримували нові ідеї до співпраці. 
Ось це і було звучання "єдності" та "солідарності" на шляху до якісного результату!
Обговорення проєкту програми освітніх обмінів для випускників курсів
«Команда UA», подальша співпраця, обмін думками - важливо для усвідомлення значимості Громадянської та історичної освітньої галузі.
Фото напам'ять із надією на нові зустрічі! Забрали із собою тільки позитивні емоції, багато корисного та цікавого досвіду. Знайшли нових друзів, обняли вже давніх і...додому, а хтось ще з вірою чекає, що скоро теж поїде саме до рідного дому. З нетерпінням чекаю цього моменту теж, бо запрошення у гості вже отримала!
Львів подарував так багато приємних моментів+ фотосесії для кожного учасника! Дякуючи Збройним Силам України, ми зустрілись, в задоволення попрацювали, наспілкувалися, наобнімалися, подарували один одному багато усмішок.
 Тримаймося, бо ми того варті!
Вдячність за можливість бути у колі цікавих, мудрих та натхненних людей!
Команда UA, дякую за віру та наснагу до нових звершень!


 

Дата публікації: неділю, 21 травня 2023 р.

0 коментарі :