Всеукраїнська олімпіада з філософії


Юні ліцеїсти достойно представили Івано-Франківську область на Всеукраїнській олімпіаді з філософії (16-18 листопада 2017р.), яку організували НЦ «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і критичного мислення. Наша команда філософувала у категорії 8-9 класи і результат був несподіваний та приємний: Ломпас Дмитро - І місце, Проданюк Оля - ІІ місце.
Участь в олімпіаді брали представники 21 області України, які пройшли відбірковий заочний етап. Тут зібрались діти, що замислюються над сутністю буття, намагаються піднестися над буденністю, стороннім оком глянути на світ і на себе, розмірковуючи над смислом життя, початком і кінцевими цілями того, що відбувається. Темою цьогорічної олімпіади була «Екологічна свідомість». 
Координатори проекту: заступник директора факультету філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова Надія Адаменко, методист навчально-виховного відділу НЦ «МАНУ» Наталія Легка, доцент кафедри філософії факультету філософської освіти і науки НПУ імені М.П. Драгоманова Катерина Гончаренко, доклали максимум зусиль, щоб кожен мав можливість висловитись та був почутим. 
Отож, на фото: 
Надія Адаменко, Оля Проданюк, Дмитро Ломпас, Катерина Гончаренко, Наталія Садкова.
Спільне фото друзів та переможців (англомовна група (категорія 10-11 кл.) - представник Київщини, україномовна група (категорія 10-11 кл.) - представник Хмельниччини)
Учасників олімпіади привітали: директор Київської Малої академії наук Поліщук Ірина,
Президент МАН України Довгий Станіслав, директор Інститут філософської освіти і науки Дробот Іван, директор Інституту обдарованої дитини НАПН України Гальченко Максим.

Пізнавальною була Teens Eco It-Space – це зустріч експертів у сфері ІТ, екології, викладачів, студентів та учасників олімпіади, які розглядали аспекти можливої небезпеки від розвитку інформаційних технологій та шукали відповіді на нагальні питання сьогодення.
🤔На завершення івенту учасники олімпіади запропонували візію свого еко-ІТ майбутнього у формі футурологічного прогнозу. Адже вони є тим майбутнім, що настане завтра!

Поки діти філософували дорослі мали нагоду цікаво поспілкуватись з координатором олімпіади Надією Адаменко та замислитись над питанням: "Як сприяє фасилітація демократичному діалогу в класі/громаді?"
Варто віддати належне координаторам олімпіади, які максимально спонукали усіх до розуміння масштабів екологічної кризи. Діалогічний (дискурсивний) спосіб спілкування, тяжіння до логічної аргументованості й переконливості висловлюваних суджень вели до конструктивних рішень. Рішення екологічних проблем неможливе без уваги до екології свідомості людини.
Дата публікації: неділю, 19 листопада 2017 р.

0 коментарі :