Не зволікай - спрограмуй себе на дію!

  Війна – виклик... Планові та аварійні вимкнення світла змушують нас правильно планувати час, щоб у повній мірі скористатися своїм правом на освіту.  Сьогодні нам складно відкладати якісь справи на завтра, бо що буде завтра...чи буде можливість зробити те, що важливо.
  Ось чому наша зустріч була  про прокрастинацію (від лат. prōcrāstinātiō — відкладання на завтра; від від prō + crāstinus — завтрашній, від crās — завтра, зволікання) — психологічний термін, що окреслює схильність людини відкладати неприємні завдання на потім, тяжіння до справ, що приносять більше задоволення або швидший результат.
  Ми задумалися чи лінь і прокрастинація це одне і те саме. Виявляється — ні! Кінець семестру необхідно переглянути уважно скільки ж справ ми відклали на "завтра" та як з цим  зволіканням боротися.
  Допомогла нам у цьому студентка  третього курсу факультету психології кафедри соціальної психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Ангеліна Солодовчук. До речі, це наша випускниця! Це був пізнавальний та цікавий  тренінг «Як перестати прокрастинуватись та спрограмувати себе на дію».
  Спершу ми пройшли тест на прокрастинатора і виявилося, що у нас в класі не все так погано)))та все ж попрацювати над собою слід! Багато цікавих вправ для того, щоб контролювати себе та мотивувати себе до дії запропонувала Алінка.
  Трохи притомилися, тому Аліна запропонувала "Австралійський дощ", щоб розвантажитися. Спробуйте і ви у колі друзів-це дууже приємно:
Учасники стають у коло.
Психолог-ведуча. Чи знаєте ви, що таке австралійський дощ? Ні? Тоді давайте разом послухаємо, який він. Зараз по колу ланцюжком ви будете передавати мої рухи. Як тільки вони повернуться до мене, я передам наступні. Будьте уважні!
- У Австралії здійнявся вітер (ведучий тре долоні).
- Починає капати дощ (клацання пальцями).
- Дощ посилюється (почергове плескання в долоні).
- А ось град – справжня буря (тупіт ногами).
- Але що це? Буря стихає (плескання по стегнах).
- Дощ стихає (плескання долонями).
- Поодинокі краплі падають на землю (клацання пальцями).
- Тихий шелест вітру (потирання долонь).
- Сонце. (Руки догори. Усмішка.)
І звичайно рефлексія- багато вражень, багато сподівань, а головне віра, що все у твоїх руках: твій час і твій спокій!
  Вдячність Аліні Солодовчук за майстерність та її педагогам, бо готують хорошого спеціаліста!
Ми здатні змінюватися і вдосконалювати свої вміння за будь-яких обставин. 
ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!






 

Дата публікації: четвер, 15 грудня 2022 р.

0 коментарі :