"СТОП насильство!"

"СТОП насильство!"- інформаційно-просвітницький захід для десятикласників гуманітарного класу відбувся в рамках щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" за активного сприяння наших гостей:
✓ працівників Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано - Франківської міської ради Галина Гривінська , Олена Грабар;
✓працівників відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Вадим Василецький, Марина Балан;
✓працівників патрульної поліції Івано-Франківської області Олександра Бабецька, Богдан Настич.

У невимушеній атмосфері усі учасники заходу були надзвичайно активні, завдячуючи оригінальним підходам наших гостей до формування превентивного виховання. Ми знайшли відповіді на запитання:
- Що відбувається з людиною, яка відчуває булінг?
- Як діяти у нездорових стосунках в колективі, які можуть привести до систематичного цькування?
- Яку юридичну відповідальність передбачено за вчинення протиправних дій підлітком?
- Які небезпеки криються в соціальних мережах?
    А ще приклади, з досвіду роботи, наших гостей життєвих ситуацій, де підлітки стають жертвами насильства чи наркотичних залежностей. Думаю, що у кожного закралася думка, наскільки важливо бути обізнаним до чого можуть привести "героїчні" спроби, які начебто відкривають нові горизонти задоволення. Насправді ж, ведуть експериментатора у вічний світ "чорно- білого кіно".
   Перегляд короткометражного фільму про булінг, який створений теж десятикласниками, заставив аналізувати власні дії і не мовчати, не бути байдужими до критичних ситуацій. Мультфільм, так саме мульт, спонукав задуматися над небезпечними знайомствами в інтернет просторі.
   Часу було обмаль, але впевнено можу сказати, що це було цікаво і пізнавально. А це продемонструвала рефлексія заходу- ми малювали, малювали те, що нас збентежило і заставило замислитися.
   Велика вдячність нашим гостям, що знайшли час бути поруч, вчити і мотивувати до аналізу власних дій. Це було круто!!!Організатор заходу- Ірина Миколаївна Данилейчук ( вихователь класу), модератор- Наталія Яківна Садкова( класний керівник).
Дата публікації: понеділок, 12 грудня 2022 р.

0 коментарі :