Традиція живе! Мандри до Тустанської фортеці😉

Цілий  рік наполегливої праці. Хвилювань та радостей... І ось вони найкращі - переможці інтелектуальних змагань, об’єднані ліцейною традицією мандрувати разом! 
Цього разу дорога вела Львівщиною до унікальної наскельної дерев’яної фортеці Тустань. Виникла оборонна споруда в ІХ столітті, як митний та оборонний пункт, заснований племенами Білих Хорватів. За часів княжої доби фортеця була прикордонним центром та митницею на кордоні Галицько-Волинського князівства та Угорщиною.

 
Із захопленням та непереборним бажанням доторкнутися до скель, які дихають древньою історією, слухали цікаві факти про кам’яні склепіння, Виявилося, що у наскельній групі Камінь і нині збереглися близько 4 000 пазів і отворів, зроблених у скелі. Крім того, залишились рештки рукотворного муру, печери, підскельні коридори, криничка і дві стави-цистерни для води.


Приглядаючись до скель, уява малювала картини минулого. У кожного було бажання нафотографуватися, аби поділитися цим неймовірним враженням від краєвидів. Хоча б, зверніть увагу, чиє обличчя нагадуєВам цей камінь?А це древній таран! Спробували зрушити з місця;)) Зліва, катапульта - вирішили не пробувати!). Хоча.., коли поруч люди, які у тебе вірять, то все під силу!Єдність. Люди, які працюють разом, об'єднавшись у спільній меті, досягають великих успіхів! ... Вони вірять у те, що їм під силу змінити життя на краще.
Щороку саме тут - фестиваль середньовіччя (перейдіть за посиланням;)13-й рік поспіль відтворюється українське Середньовіччя. 
Де живе здорова конкуренція- СИЛИ КРАСИ РОЗУМУ ЧАСУ

Тустань стала ще одним місцем, яке закарбується у памяті своїм камяним теплом та подихом славного минулого українців!
Хтось вважає, що музеї -це нудно) О, ні!!! "Юні історики"))Це було неперевершено цікаво і пізнавально! Підтведження - у фотофактах.
Ще один музей... тут зібрався, зусиллями мешканців села (200 людей!), увесь "непотріб", як вони назвали. Це побутові речі, давнє облаштування будинку, посуд...а ще спогади про односельчан, що залишили по собі хороший СЛІД добрими справами.
У 1970 році мешканці села брали участь у зйомках художнього кінофільму «Захар Беркут». Насправді, природа тут просто надихає на творчість. Відпочиваєш і Душею, і Тілом
-«Сколівські Бескиди» !!!
Хочеться наголосити☝, що жодної склянки чи сміття довкола ми не зустріли👀!!! 
Як же це тішить👍❤
Кам'яне́цький водоспа́д — водоспад в Українських Карпатах, у межах масиву Сколівські Бескиди (гідрологічна пам'ятка природи). А тут нас застав уже дощик) та ніщо не могло завадити насолоджуватися красою ПРИРОДИ!
Нас чекала дорога до Ясної гори. Шлях до чудотворної ікони Божої Матері, яку називають «Царицею Карпат». Після зникнення у 1950 році оригіналу ікони її замінили на копію, виготовлену у 19 столітті. 2009 року Папа Римський Бенедикт XVI освятив золоту корону для Гошівської чудотворної ікони, а Гошівський монастир було оголошено великою базилікою й прилучено до великих відпустових місць Богородиці усього світу.Похожее изображение

Це була дуже ПРИЄМНА та ТЕПЛА мандрівка.
 Повірте на слово або читайте по очах, бо кажуть, що у них відображається дійсність!

11 травня 2019рік









Дата публікації: суботу, 11 травня 2019 р.

2 коментарі :

  1. Дякуємо вам за вашу любов до історії, що передається нашим дітям. Наснаги у подальшій праці

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро вдячна!!! Дуже приємно, що Наша справа є корисною😉

    ВідповістиВидалити