Час працювати і час подорожувати або мандрівка для ліцейних тріумфаторів;)

Традиційно травень місяць наповнює серця працьовитих та талановитих ліцеїстів приємним хвилюванням. Спершу (18 травня) у ліцеї відбулось офіційне щорічне свято "Науковий тріумф" з нагородженням переможців олімпіад, конкурсів, турнірів, інтелектуальних, художніх та спортивних змагань. І все ж усі з нетерпінням чекали 19 травня, бо за давньою (8 років) ліцейною традицією в цей день мала відбутись мандрівка.
Як це було... Які моменти залишились у кадрах, а які у серцях, вгадати буде складно та впевнена, що кожен щось для себе взяв на пам'ять.

Не помилюсь, якщо скажу, що усю дорогу вірним нашим супутником був дощ. Та тільки ми виходили з автобуса він дивним чином припинявся.

Перше місце, де ми побували, була Ведмежа гора (м. Яремче). Яремчанський мінізоопарк  це вольєрне господарство Карпатського національного природного парку, де утримують у напіввільних умовах місцевих диких тварин. Особливим улюбленцем став олень, який із задоволенням робив селфі з дітьми, смачно жуючи запашну зелень.

Не дійшовши до базарчику сувенірів, ми з повними гаманцями ще;) спустились до Яремчанського водоспаду. Водоспад Пробій — один з найповноводніших водоспадів Карпат.
Висота падіння води 8 м. Каскадний водоспад в Українських Карпатах, на річці Прут. Шумна та стрімка течія води полонила любителів фотографуватись. Чесно кажучи, про сувенірний базар після цього вже ніхто й не згадував, бо цікаво було спостерігати за такою потужною природною стихією, як вода.


Спиняє 
хід думок.
Людина враз стає маленька.
І безкрила
Але ж душа…
Вона не дивиться
униз.
До сонця тягнеться, 
бо в тому наша сила!





Там на нас чекали (с.Криворівня)!Verhovyna Paradzhanov museum.jpg
 Здавалося б просто хатина. Та скільки цікавого вона пам'ятає! Доходиш до воріт і вже пульс прискорюється, пригадуєш кадри з славнозвісного фільму "Тіні забутих предків", виринає з пам'яті фото усміхненого сивого вірмена, який так точно зумів передати Душу Гуцульщини. Думаю, ви зрозуміли я про відомого кінорежисера Сергія Параджанова.
«Тіні забутих предків» — повість Михайла Коцюбинського, написана під враженням його перебування на Гуцульщині. В творі розповідається про кохання Івана і Марічки, українських Ромео і Джульєтти. Яскраво передано побут і життя гуцулів",  розповідала нам екскурсовод, а згодом дозволила одягнути автентичні костюми акторів.

Зупинися, мить... Ми в образах гуцульських газдів та газдиньок;)
Так, хтось скаже вишиванки сьогодні є у всіх. Це не дивина. Але магія цього вбрання огорнула нас особливим теплом Гуцульського Краю (читайте по обличчах).
Посміхаєтесь?
Ну от, і на вас діє!!!
Верховина! Ми так сюди поспішали, що навіть Дощик перегнали, а от на виході з музею він нас рясно))) полив.
У музеї Романа Кумлика екскурсію вела його дочка Леся. Ой, скільки ж ми цікавих оповідок почули про гуцулів))), спробували зіграти на трембіті, дримбі, ріжку.

А ще попросила пані Леся найвідважнішу дівчину присісти на стілець. Як виявилось з дитячих голосів цією дівчиною стала я))) Куди ж було діватись... І ось, що з того вийшло. 
Один з варіантів завивання "фустки" молодиці. 
Ну, а це вже друга пара "найвідважніших" обранців. Так виглядали молодята на гуцульському весіллі. Зауважте, люлька в молодої необхідний атрибут) Молодий не палить! Та й молода теж, але ж люлька "мусе" бути!!! "ЙО!"
Діти радісно підхопили:"ЙО! ЙО!"(що означає "так")

Дорогою в Буковель забігли підкріпитись і стільки сили Карпат відчули, що результат ви бачите й самі!)))
Цей перевернутий будинок став першим таким архітектурним дивом в Україні. Знаходиться він у селі Поляниця.


І ось вже Буковель  гірськолижний курорт України, що має найбільш розвинену інфраструктуру серед гірськолижних курортів. Так, це ми у черзі за лижами стоїмо:)
Поки стояли, сніг зійшов і ми просто піднялись на гору, аби полюбуватись гірськими краєвидами, попити смачного карпатського чаю, подихати повітрям гірських хребтів. Тут з-за хмар вони вигдядали як дивовижні далекі істоти. 
Ми просто гуляли, смакуючи незвіданість видніючої далечини...
Якщо б не було хмар, то ви б помітили, як відкривається неймовірна панорама величних гір Карпат. Хай спрацює ваша уява або велике бажання, що приведе вас сюди і ви переконаєтесь у цьому самі! 















Дата публікації: неділю, 20 травня 2018 р.

3 коментарі :

  1. Наталя Яківна, Вам так личить гуцульська вбиря! Всі такі гарні!Юлі Василівні та Андрію Івановичу - привіт;)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую:)Мені у цьому вбранні було дуже комфортно!!! Усім передам привіт!
    Будем раді бачити😉
    Скучила

    ВідповістиВидалити