Мандрівка в обійми Карпат

Ми мандрували в обійми Карпат, бо саме тут відчуваєш спокій і легкість. Саме тут знаходиш життєдайну енергію, яку щедро дарує природа. 
Перша зупинка була водоспад Пробій – один з найповноводніших  в Українських Карпатах. За однією із версій, колись висота водограю сягала 25 м заввишки. Однак, для зручності сплаву дерев’яних колод вниз по річці, «Пробій» підірвали і таким чином зменшили висоту. Здається, що милуватися силою води можна вічність
Далі ми відправилися до с. Микуличин, де завітали  до Музею звичаєвої символіки Гуцульщини.
Ідея створення музею – показати прадавність українства, висвітлити історію виникнення українського етносу, культури та традицій гуцулів зокрема. Основна тематика експонатів – орнамент, оздоблення, символіка в малюнках, різьбленні, іконописі, вишивці, кераміці. Давні ткацькі узори, писанкові орнаменти мають глибокий сакральний і життєтворчий зміст і є візуальним письмом. Символи, які використовувалися в стародавні часи і були письмом не тільки на Гуцульщині, ай по всій Україні, можна назвати генетичним духовним кодом нації.
Цікаво та пізнавально, а ще можна зробити світлини у давньому українському одязі. Це була справжня можливість доторкнутися до "живої історії"
Родзинкою мандрівки стала Велика карпатська гойдалка! Йшли ми до неї довгенько і на небі скупчувалися хмари все більше і більше, але бажання дійти було сильнішим!))
Які ж неймовірні краєвиди відкрилися перед нами на світлинах нема, але ви маєте можливість повірити і побачити на власні очі)
Висота гойдалки близько 8 метрів. Її висота рівняється з сосною. Каталися безкоштовно, тому щиро вдячні будівничим за адреналінчик і задоволення, 
яке приносить їхня робота!
Лови момент) Ці миті- такі прекрасні!!! І навіть дощ, який промочив нас до нитки, не зміг згасити вогник, який запалили Карпати!



Дата публікації: середа, 29 травня 2024 р.

0 коментарі :