Всеукраїнський тиждень права

Одинадцять років поспіль у ліцеї традиційно в грудні відбувається Всеукраїнський тиждень права. Упродовж Тижня ми намагалися максимально сприяти правовій культурі ліцеїстів та підвищити їхні знання щодо гарантованих Конституцією та законами України прав людини.

Ліцеїсти 11 правового профілю активно і злагоджено провели цікаві та корисні заходи.

Ось так все починалося...10 грудня у всіх класах - Ранковий дайджест "День прав Людини". Метою проголошення цього дня є привернення уваги "людей у всьому світі" до Загальної декларації прав людини - першого універсального міжнародного акту з прав людини.
Юні правники восьмого класу підготували виставку власних проєктів "Кодекс добросусідства" та поміркували над словами Генрі Лакордера: «Порядний той, хто своє право вимірює своїми обов’язками»!
11 грудня навчально-пізнавальний захід для усіх бажаючих з 8 класів «Право на працю неповнолітніх. Порушення прав дитини». Далеко не всі неповнолітні працівники, влаштовуючись на роботу, знають про права та пільги, які гарантує їм держава. Оля Проданюк та Марічка Сисак мали завдання привернути увагу молодших ліцеїстів до цих знань та не допустити можливості дітей стати жертвами трудової експлуатації.
12 грудня з метою формування правової культури учнів, яка характеризується повагою до права, достатнім знанням змісту його норм і вмінням їх використовувати, а також активною правомірною поведінкою в усіх життєвих ситуаціях. Ліцеїстам було запропоновано взяти участь у Брейн ринзі «Право. Держава. Людина». Бажання виявили  дві команди (9-І та 9-П клас), але... як наполегливо вони змагалися і скільки азарту сяяло у їхніх очах))) 
 Ведучі: Євгенія Сворак, Єва Могилевич та Віталій Бабій запропонували шість раундів завдань, які змусили похвилюватися не тільки команди, а й вболівальників!


Випускники правового профілю провели заняття «Моделювання судового розгляду кримінального провадження». Спробували на собі відчути, як це бути суддею, секретарем судового засідання, судовим розпорядником, прокурором, адвокатом, обвинуваченим, представником потерпілого та свідком у кримінальному провадженні (попередньо переглянувши ряд навчальних відео) Варто відмітити, що учасники серйозно віднеслися до поставлених перед ними задач та ґрунтовно підготувалися до інтерактивної гри.
А ще... на нас чекає Форум – театр «Попелюшка» про права дитини ( 8-П клас)... бо про права ми говоримо не тільки один тиждень, а все наше життя.
Цілий тиждень у ліцеї проводилися й інші заходи на правову тематику вчителями -предметниками, а також нашими креативними вихователями про що ви зможете прочитати на сторінках соц.мереж спільноти Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату.
Дата публікації: суботу, 14 грудня 2019 р.

0 коментарі :