Філософія і МАН

8 листопада 2018 року відбувся очний ІІІ етап V Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів з 16 областей України та міста Києва. Цьогорічна тематика дозвілля олімпіади – це мистецтво та збереження культурної спадщини. Саме так визначив Міжнародний комітет олімпіади 2018 з центром у Римі. Тому й програма у Києві також була з «італійським присмаком».



Людина, яка живе у світі надшвидкісних інформаційних і технологічних змін, легко може потрапити у круговерть подій, що віддаляє її від достеменного відчуття себе та свого внутрішнього наповнення, а отже, і збагачення. Якщо уявити собі «прозоро-скляну» людину, то що/який зміст ми побачимо в ній? Яке місце займає мистецтво в житті сучасної людини? А якщо «скляна людина» – це та, яка виступає «незримим свідком» власного становлення, то яку частину себе вона пов’язує з мистецтвом/мистецькими практиками, культурним збагаченням? Сучасність сповнена тим, що фахівці називають «розщепленням» мистецтва й естетичного досвіду.

Але, чи насправді це так? Міркували разом з кандидатом філософських наук, дослідником постмодерну Катериною Гончаренко та кандидатом філософських наук, арт-критиком Антоном Дробовичем.
Олімпіаду вже вкотре проводять НЦ «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і критичного мислення. На фото наші переможці та ініціатор олімпіади заступник декана факультету філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова Надія Адаменко та декан факультету філософської освіти і науки Іван Дробот.
Ліцеїсти Проданюк О. та Білусяк Д., учениці 10-П класу, успішно пройшли усі етапи і представляли Прикарпаття. Проданюк Ольга нагороджена Дипломом третього ступеня.

Приємні спогади, що надихають до творчої наснаги у відповідальній учительській праці. Філософування дозволяє пізнавати глибинні смисли нашого життя і дітям, і дорослим!-поділюсяь враженнями як науковий керівник дівчат)




















Дата публікації: пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

0 коментарі :