Шлях до тренерства з "Новою Добою"!

    21-22 березня 2019 року у м. Львові на запрошення "Нової Доби" зібралися вчителі з усіх куточків України. Відбувся семінар для тренерів громадянської освіти. Захід проводився у рамках Програми сприяння громадянської активності "Долучайся!", що фінансується USAID та здійснюється Pact в Україні. 
    Атмосфера доброзичливості вселяла натхнення до творчої та плідної праці. Нас привітно зустрічала та реєструвала мила і завжди привітна Христина Копильчак. 
З привітальним словом до учасників заходу звернулася Поліна Вербицька, виконавчий директор ВА "Нова Доба", налаштувала нас на активну співпрацю. Разом з Еллою Ситник  (співавтор підручника "Громадянська освіта" (інтегрований курс, рівень стандарту),  означила особливості компетентнісного підходу й оцінювання  у сфері громадянської освіти.
    Методика організації уроку з громадянської освіти, обговорення фрагментів уроку під чуйним керівництвом Наталії Голосової та Ольги Педан-Слєпухіної (співавтор підручника "Громадянська освіта"). Майстер-класи та досвід у відеоматеріалах та презентаціях, моделювання окремих вправ - це було неймовірно пізнавально!!!
А це був мій час... Майстер-клас на тему "Особистість та її ідентичність". Аудиторія, у якій приємно працювати, надихає до нових кроків та додає впевненості. Дуже вдячна усім за підтримку!!!
Як застосовувати ІКТ у ході викладанн громадянської освіти розповів Петро Кендзьор, член правління Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова Доба".  Це була дружня співпраця усіх, де кожен зумів поділитися  особливим та ефективним методом. Можна сміливо сказати, що малими кроками демонструвалися конкретні справи.
А другого дня відбувся семінар-зустріч із учителями м. Львова про перший досвід викладання громадянської освіти. Виклики та позитивні моменти, пропозиції та рекомендації... Атмосфера, у якій панувало РОЗУМІННЯ... Чи ти вчитель з Івано-Франківська, чи ти з Бахмута - нас поєднує спільне  бачення майбутнього, де існує нерозривний зв'язок правосвідомої особистості та держави-Батьківщини. Громадянська ідентичність сприятиме національній консолідації навколо спільних цінностей до спільних дій заради майбутнього.


Дата публікації: пʼятницю, 29 березня 2019 р.

0 коментарі :