Черкащина та Всеукраїнська олімпіада з історії


До Черкас з усієї України з’їхались близько двох сотень учнів – учасників IV етапу XXII Всеукраїнської олімпіади з історії. Вона тривала до 28 березня.
Івано-Франківська команда була однією з найбільш чисельних. З м. Івано-Франківська:Гасіна Христина(школа №12); Гавадзин Тетяна(школа №12); Іванишин Денис, Радецький Василь, Олексин Ярослава(Городенківська гімназія) і наші ліцеїсти: Дячок Михайло та Ільків Юрій. Мені пощастило бути керівником команди з Іваночко Росиною Василівною, учителем історії Української гімназії № 1. Ці талановиті і наполегливі юні історики успішно представили Прикарпаття. Пишаюсь ними як їхні вчителі та батьки, бо результати втішили.
Черкащина зустріла юних істориків яскравою концертною програмою на патріотичну тематику. У серці кожного відгукнулось козацьке минуле України.
Чигиринська земля – унікальний куточок Середнього Подніпров’я. Це місця, пов’язані з життям та діяльністю творця Української козацької держави Богдана Хмельницького, інших відомих діячів тієї епохи – І.Виговського, П.Дорошенка, Й.Нелюбовича-Тукальського. В різні часи Чигиринщина була осередком національно-визвольних рухів українського народу. У 1768 році звідси розпочалась Коліївщина – найбільше гайдамацьке повстання XVII ст., а в 1918 – 1922рр. під прапорами УНР активно діяла Холодноярська організація.
Для учасників було організовано екскурсію до Національного історико-культурного заповідника «Чигирин»узею Богдана Хмельницького.Сходження на гору Замкову. У 1967 році на її вершині встановлено пам'ятник Богдану Хмельницькому. Тепер цю гору називають Богдановою. 

Для керівників команд було організовано цікаві та пізнавальні семінари з метою ознайомлення з новими поглядами в історичній науці. Вельми цікаво було почути: Баханова Костянтина Олексійовича — український історик і методист історичної освіти, доктор педагогічних наук, професор; Олександра Дмитровича Бойка — український історик та політолог, професор, доктор політичних наук; Павла Бронісла́вовича Поля́нського — кандидат історичних наук, професора, автор підручників з історії. 
Та й самі керівники мали змогу поспілкуватись про сучасне вчительське буття. 



P.S.Фото напам'ять у Києві, а однією ногою дома)))

































Дата публікації: неділю, 30 квітня 2017 р.

0 коментарі :