Конференція вчителів громадянської освіти

15-16 лютого 2019 року у м.Київ мала нагоду бути учасником конференції "Громадянська освіта у школі: успіхи, виклики, можливості". Захід організовано Програмою сприяння громадянській активності "Долучайся!", що фінансується Агенством USAID та здійснюється ВФ Pact в Україні. 


Приємне та корисне спілкування об'єднало освітян з різних куточків України, а допомогли нам зустрітися Всеукраїнський фонд «Крок за кроком" та Всеукраїнська асоціація викладачів історії, громадянознавства та суспільних дисциплін "Нова Доба".
Презентація перших успіхів впровадження громадянської освіти в школах у форматі ТЕDх захопила усіх цікавими моніторингами: "Громадянської освіти у цифрах"(Світлана Супрун, фахівець з громадянської активності програми "Долучайся!") та "Сприйняття громадянської освіти учніми шкіл" (Іветта Делікатна, "Комунікації для змін").
Про особливості роботи з он-лайн курсами (Анастасія Мельниченко, "Студена") та як просто і цікаво можна викладати економіку (Євген Шульга, CASEУкраїна), а ще, у чому суть педагогіки партнерства (Зоя Звиняцьківська, "Смарт освіта").  Багато різноманітної та важливої інформації, яка зміцнить діалог вчителя та учня у курсі "Громадянська освіта".
Знайомства і зустрічі друзів... Майстер-класи...Досвід та креативність - усе можна було відчути у цьому товаристві! Спілкування, у якому знаходиш однодумців та критично оцінюєш дійсність, вселяє натхнення у такий бурхливий для освітянства час.
 А дома уже чекала "Команда Допитливих"(учні;)))
Навчальна гра "Ріскленд"(подарована організаторами) спочатку викликала здивування:
  "Як +6?"Але у ході гри дарувала і здивування, і радість. Діти залишаються дітьми, тому про безпеку ніколи не пізно говорити. Гра про безпеку та необхідні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Ми об'єдналися у "громади" і "жили крок за кроком" від небезпек до приголомшливо хороших справ.  
Думаю, що фотоколаж цього дійства найкраще покаже емоції, що наповнювали нас (хтось шукав відповіді  в інтернеті;))
Післясмак: "Приємно, цікаво та корисно!!! Такі зустрічі необхідні!"



Дата публікації: вівторок, 26 лютого 2019 р.

0 коментарі :