Зустрічі...до Всеукраїнського тижня права

12 грудня 2018 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права в Івано-Франківському академічному ліцеї відбулася лекція присвячена 70-й річниці прийняття Загальної декларації прав людини. До нас у гості завітали: заступник начальника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук та представник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Кристина Овсепян, а також начальник філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук.
Світлина від Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ.Світлина від Управління забезпечення прав людини Національної поліції України - УЗПЛ.
На заході були присутні крім профільних правових класів ще й усі зацікавлені ліцеїсти. У нас панувала комфортна атмосфера для спілкування.Ліцеїсти дізналися більше про безоплатну вторинну правову допомогу, як вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. А також, які види правових послуг вона включає, а саме: захист та здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.
Багато дізналися про Національну пробацію, яка складається з трьох видів пробації, що обумовлені особливостями правового статусу осіб (суб'єктів пробації) в системі правосуддя: досудова пробація, наглядова пробація, пенітенціарна пробація. 
З цікавістю задавали запитання! (Особливо багато було до Кристини Овсепян)  Тепер ліцеїсти знають, що у випадку порушення  прав людини працівниками органів Національної поліції України, можна звернутись до працівників Управління забезпечення прав людини Національної поліції України (УЗПЛ НПУ) Що дана структура забезпечує контроль за дотриманням прав і свобод людини працівниками поліції при забезпеченні заходів з підтримання публічної безпеки та порядку, під час виявлення та розкриття злочинів, запобігання адміністративним і кримінальним правопорушенням та протидії злочинності, досудового розслідування кримінальних правопорушень, виконання інших завдань, покладених на поліцію. Здійснює контроль за роботою органів і підрозділів поліції з питань охорони осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, осіб, стосовно яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та засуджених осіб, їх доставляння під час досудового слідства, проведення з ними слідчих дій, розгляду прав у судах, забезпечення виконання постанов суду про адміністративний арешт.
 Приємне спілкування і потивні емоції!!! Дякуємо, що завітали!
Дата публікації: пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

0 коментарі :