Всеукраїнський тиждень права з 5 до 9 грудня 2016 року


10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). У цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший універсальний міжнародний акт з прав людини.
 У ліцеї діють інтерактивні газети «Мої права в моїх руках», «Погляд ліцеїстів(10-11 класи)на реалізацію особистих прав громадян  в Україні», «Демократичний урок».
Десятикласники біологічного та інформаційного профілів підготували презентаційні проекти "Державні органи & Людина", "Державні органи & Комп'ютер". У нас вийшла цікава експозиція, яка дозволила виявити особливості взаємодії державних органів.
Круглий стіл за участі восьмикласників та експертів з  правничих профільних 10-11 класів «Права дитини. Реалії сьогодення». Для обговорення були представлені три життєві історії , де порушувались права дитини. Гості круглого столу (8-П, 8-І, 8-А класи) активно висловлювали власні думки, щодо прав та обовязків батьків, дітей. У цьому їм допомагали експерти(учні 11,10-правничого профілю), які аналізували дані історії через призму українського законодавства. Було приємно і цікаво у цій невимушеній атмосфері спілкуватись про наболіле українського суспільства.
А для вчителів та вихователів виросло Дерево побажань, де усі бажаючі могли записати питання до юриста нашого ліцею. З кожним листочком ознайомилась юрист ліцею - Лисенчук Іванна Володимирівна і готова дати відповіді!



Дата публікації: четвер, 8 грудня 2016 р.

0 коментарі :