Корисно знати!

Ще 18 грудня 2014 року Указом № 941/2014 Президент України Петро Порошенко призначив Миколу Кулебу Уповноваженим Президента України з прав дитини. Ознайомитись з буднями урядовця ви можете перейшовши по ссилці.

Варто пам’ятати! Порядок звернення до Уповноваженого Президента України з прав дитини

1. Звернення щодо порушення прав дитини надсилаються на адресу: 11220, м. Київ, вул. Банкова, 11.
2. Відповідно до законодавства України, до компетенції Уповноваженого Президента України з прав дитини не відносяться питання:
- які перебувають на розгляді судів або якщо з цих питань вже вступили в законну силу судові рішення;
- порядок розгляду яких встановлений кримінально-процесуальним, цивільно-процесуальним, трудовим законодавством, законодавством про захист економічної конкуренції, а також законами України «Про судоустрій і статус суддів» та «Про доступ до судових рішень», Кодексом адміністративного судочинства України;
- щодо перегляду, законності і обґрунтованості процесуальних рішень прокурорів та органів досудового слідства;
- щодо перегляду, законності й обґрунтованості судових рішень, їх скасування або зміни;
- щодо майнових спорів;
- щодо спорів між фізичними особами.
3. Уповноважений Президента України з прав дитини не розглядає звернень, що надійшли без зазначення місця проживання, не підписані автором (авторами), а також такі, з яких неможливо встановити авторство (таке звернення визнається анонімним).
4. Пропозиції щодо вдосконалення законодавства з питань захисту прав дитини, для їх врахування при плануванні діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини, можна направити електронним листом.
Дата публікації: неділю, 8 лютого 2015 р.

0 коментарі :